ÜNİVERSİTEMİZ BESYO ÖĞRENCİLERİNİN BOKSTA BAŞARISI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:26             19.03.2010

Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonunun 2010 Türkiye Boks Şampiyonası 10-13 Mart 2010 tarihleri arasında Elazığ Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi de dâhil 29 üniversiteden 125 sporcunun katıldığı şampiyonada, üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun öğrencileri büyük başarı elde ettiler.

BESYO öğrencilerimizden Erkan Bingöl 69 kg. ferdi yarışmalarda Türkiye birincisi; Emrah Ceylan da 57 kg. ferdi yarışmalarda Türkiye ikincisi oldu. Fırat ve Atatürk Üniversitelerinin ardından Üniversite takımımız Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte üçüncü oldu.

Şampiyona sonrasında öğrenciler elde ettikleri başarıyı Rektörümüz Prof. Dr. Sabri GÖKMEN ile paylaştılar. Altın madalya kazanan Erkan Bingöl, Gümüş Madalya kazanan Emrah Ceylan ve üniversitemizin takımını üçüncülüğe taşıyan Çağrı Deniz Ayhan, İhsan Çevik ve Vefa Karadeniz’i makamında ağırlayan Prof. Gökmen sonucun kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.  “Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve farklı üniversitelerden gelen gençler, boks sporundaki yeteneklerini sunmanın yanında üniversitelerini de tanıtmış oldular.” diyen Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “Öğrencilerimizin farklı dallarda üniversitemizi temsil etmesi ve önemli başarılarla anılması bizleri mutlu ediyor. Bilimsel eğitimin yanında sportif, kültürel, sosyal, sanatsal alanda da öğrencilerimize kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli imkânları sunmanın çabası içindeyiz. Onların elde ettiği başarılar bizler için verdiğimiz emeğin karşılığıdır. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak bu yetenekli ve azimli gençleri kutluyor, sevinçlerini paylaşıyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.