KMÜ’YE YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ ALINACAK

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş Yapılması”na ilişkin yönetmeliğin Ek Madde-1 esasları gereğince üniversitelere yatay geçiş başvuruları başladı.

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının son iki yıldır uygulamaya koyduğu ‘merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş’ esasına göre herhangi bir yükseköğretim programına kayıt olan öğrenciler en az bir yıl buradaki eğitim-öğretimlerine devam ettikten sonra kendi puanlarına eşit ya da daha düşük herhangi bir programa geçiş hakkı elde edebiliyor.

Yatay geçişle, üniversitelerin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (ÖSYS) o yıl bölüm ve programlara aldıkları öğrenci sayısının yüzde 30’u kadar öğrenci kabul ediliyor. Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralama yapılıyor.

Önlisanstan lisansa, lisanstan önlisansa geçiş mümkün

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş esasına göre önlisans programlarından lisans programlarına, lisans programlarından önlisans programlarına da geçiş yapılabiliyor. Bunun için de öğrencinin kayıt olduğu yıldaki puanının yatay geçiş yapmak istediği programın taban puanına eşit ya da ondan fazla olması gerekiyor.

Başvurular 18-29 Ağustos tarihleri arasında

Yükseköğretim Kurulu tarafından 18-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında belirlenen yatay geçiş başvurularına göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler, üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gerekli belgelerle birlikte başvuru yapabilecekler.

Öğrenciler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin 2014-ÖSYS sonuçlarına göre bölüm ve programlar bazında taban puanlarını üniversitenin resmi internet sitesinde yayınlanan http://ogris.kmu.edu.tr/userfiles/file/son5yil.pdf linkinden öğrenebilir.