KMÜ’DE ONLİNE KAYIT DÖNEMİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni dönem öğrenci kayıtları hem online hem de şahsen yapılabilecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilk kez 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde başlattığı uygulamayla dileyen üniversiteler öğrenci kayıtlarını online yürütebilecek.

Online Kayıtlar 26 Ağustos’ta, Şahsen Kayıtlar 01 Eylül’de Başlıyor

Online kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, PTT şubelerinden edinecekleri e-devlet şifresi ile 26 Ağustos –02 Eylül 2014 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden kayıtlarını yaparak öğrenci belgelerini alacaklar. Şahsen kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ise 01–05 Eylül 2014 tarihleri arasında üniversitelere başvuru yapabilecekler.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavıyla (ÖSYS) Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini kazanan öğrenciler, kayıtlarını online yaptırdıkları takdirde derslerin başlayacağı 15 Eylül 2014 tarihine kadar üniversiteye gelmek zorunda kalmayacaklar. Şahsen başvuru yapmak isteyenler ise 01–05 Eylül 2014 tarihleri arasında KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına lise diploması veya geçici mezuniyet belgelerinin aslı ile başvuru yapacaklar.

Kayıtlar sırasında normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler katkı payı ödemezken ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler, öğrenim ücretlerini 25 Ağustos ile 04 Eylül 2014 tarihleri arasında Ziraat Bankasına yatıracaklar.

Yeni dönem öğrenci kayıtlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye üniversitenin www.kmu.edu.tr adresli resmi sitesindeki http://ogris.kmu.edu.tr/anamenu.aspx?ayrinti=68 linkinden ulaşılabilir.