KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta aziz milletimizin zaferiyle sonuçlanmış, bu zaferle Türk milleti vatanını sonuna kadar koruyacağını bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir.

Kahraman Türk Ordusunun o gün vermiş olduğu destansı mücadele bu gün bizlere her yıl coşku ile kutladığımız büyük bir bayram olarak miras kalmıştır. O gün kazanılan bu zaferin mutluluğunu ve gururunu bugün de yüreklerimizde aynı duygularla muhafaza etmekteyiz.

Milletimiz bu zaferle, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyerek varlığını ilelebet sürdüreceğini göstermiştir. Bu büyük zaferin ardından geçen 92 yıllık süreç içinde tüm milletçe el ve gönül birliğiyle kurup geliştirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, bugün de demokratik ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahiptir.

Bu tarihi günde, devletimizin kurucusu ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi derin saygıyla anıyor, tüm hemşerilerimin ve aziz Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”