SANAYİ KURULUŞLARI İÇİN KAMU DESTEKLERİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜPTTO), Karaman Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü, Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı ortaklığında sanayicilere verilecek eğitim programı başladı.

Karaman OSB Müdürlüğü binasında düzenlenen eğitim programının açılışına Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, çok sayıda davetli ve sanayiciler katıldı.

Sanayi Kuruluşları Devlet Desteğinden Ve Teşviklerden Haberdar Olacak

Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB)  düzenlenen ve dört gün sürecek olan eğitimler boyunca Karaman’daki sanayi kuruluşlarının devlet destek ve teşviklerinden haberdar olması, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini geliştirebilmeleri amaçlanıyor.

“Eğitimin faydalı geçmesini umut ediyorum”

Karaman’ın tarihçesi, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını anlatan video gösteriminin ardından eğitim programının açılış konuşmasını Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar yaptı. Ünüvar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında, dünyanın ilk on ekonomisi arasında bulunma ve kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkarma hedeflerine işaret ederek, eğitim programının faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

“Katma değere sahip ürünler üretmemiz gerekiyor”

Ünüvar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ise Karaman’daki yerel farkındalığı arttırmak ve yerel kaynakları daha etkin kullanabilmek amacıyla yapılan çalışmaları anlatarak, “Eğitim programı ile özellikle sanayicilerimizin devlet desteklerinden azami ölçüde yararlanmasını amaçladık. Eğer 2023’te Karaman’ın ihracatını 1 milyar dolara, bölgenin ihracatını 15 milyar dolara çıkaracaksak, bilgiyi kullanarak katma değeri olan ürün üretmemiz gerek. Bu açıdan bu eğitim sürecinin başarılı geçeceğini umuyorum.” dedi.

Programda stantların gezilmesinin ardından dört gün sürecek eğitimler başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, MEVKA, Ekonomi Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu, İŞKUR, SGK, TKDK, Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve KOP gibi sanayicileri destekleyen kamu kurumlarının uzmanları tarafından verilecek olan eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek.