ÜNİVERSİTEMİZDE E-BÜTÇE EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 33              05.04.2010

Maliye Bakanlığının Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünce yeni üniversitelere yönelik üç grup halinde yapılan yüksek öğretim kurumları bütçe hazırlama, uygulama ve e-bütçe kullanımı eğitiminin üçüncüsü Üniversitesitemiz ev sahipliğinde düzenlendi.  Yeni kurulan üniversitelerden 15’inin yer aldığı eğitime eşlik eden Maliye Bakanlığı, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu başarılı geçen programın ardından KMÜ çalışanlarına teşekkür etti.

İki gün süren eğitimlerde strateji daire başkalığı personellerine üniversitelerde bütçe oluşturma ve e-bütçe ile ilgili bilgi verildi. Başarılı geçen eğitimin ardından konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen 15 üniversiteyi bir araya getiren eğitim programının katılımcılara zenginlik kazandırdığına dikkat çekerek “biz sizleri ağırlamaktan çok mutlu olduk. İki günlük eğitimde yoruldunuz ancak zenginleştiniz, tazelendiniz, bir farkındalık oluşturdunuz. Alışkanlıklarınızdan vazgeçtiniz ama yeni insanlarla tanışma fırsatı buldunuz. Bu eğitim süreci artıları eksilerinden fazla olan bir faaliyet oldu. Burada yaşadığımız güzellikleri çevrenizle paylaşmanızı umuyorum. En kısa zamanda bir başka güzellikte buluşmayı diliyorum.” dedi.

Eğitimlerde yükseköğretim kurumlarının ayağına giderek, yerinde çalışmalar yapmanın önemli katkısı olduğunu ifade eden Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu ise “Rektörümüzün ve üniversite çalışanlarımızın heyecanını yerinde gördük ve hissettik. Bu açıdan çok faydalı bir uygulama oldu. Daha sıcak bir ortamda sonucu yönelik bir çalışma yaptık. KMÜ ailesinin evsahipliği, misafirperverliği bizleri çok memnun etti. Yeni kurulan üniversitelerimize sağladığımız özel desteğin yerinde olduğu kanaatine bir kez daha vardığımızı ve bu desteğimizi süreceğimizi belirtmek isterim.” diye konuştu.