POLONYALI HEYETTEN REKTÖR GÖKMEN’E ZİYARET

Karaman Valiliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Erasmus Kurum Koordinatörlüğünün ortak projesi kapsamında Karaman’a gelen Polonya Lodz Üniversitesi heyeti KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Lodz Üniversitesi temsilcileri ile Rektör Sabri Gökmen karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitelerin uluslar arası işlevlerine dikkat çekerek Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin bilimsel altyapısından söz etti.

Polonya’dan gelen ziyaretçileri Karaman’da ve üniversitede ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Rektör Gökmen, “Erasmus kapsamında gerek kendi öğrencilerimizin Avrupa ülkelerine gidip eğitim görmelerini gerek Avrupalı öğrencilerin bizim ülkemizde ve üniversitemizde eğitim görmelerini istiyoruz. Ziyaretiniz dolayısıyla gerçekleşen bu tanışmanın ilerleyerek üniversiteler arasında kültür ve bilgi alışverişine dönüşmesi ve faydalı bir görüşme olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Karaman ve üniversite hakkında görüşlerini dile getiren Lodz Üniversitesi heyeti ise Karaman’da bulunmaktan ve üniversiteye yapılan ziyaretten memnun olduklarını belirttiler.