KMÜ’DE KUR’AN OKUMA KURSU AÇILIYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) ve İslami İlimler Fakültesi işbirliğiyle Kur’an okuma kursu düzenlenecek. 20 Ekim’de başlayacak olan kurs ilgi duyan herkese açık olacak.

İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi İrfan Çakıcı tarafından verilecek Kur’an okuma kursu haftada dört saat olmak üzere toplam on iki hafta sürecek. Kur’an okuma kursuna alt seviyede de olsa Kur’an okuyabilenlerin yanı sıra Elif-Ba düzeyinde başvurular da kabul edilecek. 20 Ekim 2014 tarihinde başlayıp 9 Ocak 2015’e kadar sürmesi planlanan kursa üniversite içinden ve dışından herkes katılabilecek.

“Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun şekilde okuma becerisi kazandırmayı amaçlıyoruz.”

Kursla ilgili açıklamada bulunan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halit Çalış, İslami İlimler/İlahiyat Fakülteleri ile toplum bütünleşmesi bakımından kursun önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “İlmî ölçütler çerçevesinde bilgi üretimi ve bilimsel bilginin toplumla paylaşılması yanında, alanının uzmanı hocalarımız tarafından uygulamaya dayalı hizmetler de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu çerçevedeki faaliyetlerimizi, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun şekilde okuma becerisi kazandırmayı amaçlayan bir kurs ile başlatmak istedik. Üniversitemiz akademik ve idari personeli başta olmak üzere isteyen herkesin katılabileceği bu kurs programına yoğun talep geleceği öngörüsüyle, katılımcıların istek ve beklentileri doğrultusunda esnek bir program uygulamayı hedefliyoruz.”

Kur’an okuma kursu ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.