KMÜ, ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANINI SEÇTİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Öğrenci Konseyinin Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kurulda KMÜ fakülte, yüksekokul ve enstitülerin öğrenci temsilcileri Öğrenci Konseyi organlarını ve başkanını seçti.

15 Ekim Çarşamba günü Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, seçimlerde oy kullanan öğrenci temsilcilerinin yanı sıra Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Vedat Erdoğan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Halil Koçak katıldı.

Seçime 13 fakülte temsilcisinin 12’si katıldı. KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Gökhan Özen ve Edebiyat Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Semih Gürel’in Konsey Başkanlığı için aday oldukları seçimin kazananı Gökhan Özen oldu.

“Aktif ve yapıcı olun, öneriler getirin”

Seçimin ardından konuşan Üniversite Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, “Demokratik bir seçim geçirdik, hepimize hayırlı olsun. Arkadaşlar, kurullara seçildiğinizde hakkınızı hukukunuzu bilerek öğrencilere yararlı faaliyetlerde bulunmaya çalışın. Söz sahibi olun, öneriler getirin, katılımcı ve aktif olun. Bizi birtakım şeyleri yapmaya zorlayın. Seçilen arkadaşlarımız, dışarıda da üniversitemizi temsil ettiğini unutmasın. Herhangi bir konuda bu benim görüşüm değil, yardımcı olamam diyemezsiniz. Siz tarafsız olmalısınız, bütün öğrencilerimizi temsil etmelisiniz. Konseyimizde görev alan arkadaşlarımız gelecekte bu deneyimlerinin faydasını mutlaka görecektir.” diyerek Öğrenci Konseyi Başkanını tebrik etti.

Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı olan Gökhan Özen ise oy kullanan tüm öğrenci temsilcilerine teşekkür etti. Özen “Üniversitemizi ve öğrenci arkadaşlarımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bu konuda da birçok faaliyet planım var. Görevimin bilinç ve sorumluluğu içinde, tarafsız bir şekilde arkadaşlarımın sorun ve önerilerini dikkate alacağım.” şeklinde konuştu.