KMÜ’DE ETKİNLİKLER BAŞLIYOR

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte etkinlikler de hız kazandı. 22-23 Ekim Çarşamba ve Perşembe günleri KMÜ’de dört farklı etkinlik yer alacak. Türkiye’nin ilk görme özürlü milletvekili Lokman Ayva, Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ve Promil Music Group öğrencilerle buluşacak.

Lokman Ayva İle ‘Hayatta Engelli Olarak Var Olabilmek’

Etkinliklerin ilki Türkiye’nin ilk görme özürlü milletvekili Lokman Ayva’nın söyleşisi. Sosyoloji Öğrenci Topluluğu tarafından 22 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek olan söyleşi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda saat 11’de başlayacak.

Lokman Ayva Kimdir?

1966 yılında Konya’nın Doğanhisar ilçesi, Başköy kasabasında doğdu. 11 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı sonucu görme yeteneğini kaybetti. Yaz aylarında açılan okuma-yazma kurslarına katılarak 1982 yılında Ankara Körler Ortaokuluna başladı ve 1985 yılında bu okuldan mezun oldu. 1988’de Ankara Bahçelievler Cumhuriyet Lisesini tamamladıktan sonra aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümüne kaydını yaptırarak, 1993 yılında yüksek eğitimini tamamladı. 1993-1996 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde yüksek lisans yaptı. İngilizce ve Arapça bilen Lokman Ayva, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. Dönem Milletvekili Genel Seçimine İstanbul 3. bölgeden katıldı ve Ak Partisi İstanbul Milletvekili olarak seçildi. AK Parti kurucularından olan Ayva, aynı zamanda partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi oldu. Böylece, 3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte Türk siyasî tarihinde ilk defa görme engelli bir kişi, Türkiye Büyük Millet Meclisine girme şansını elde etmiş oldu.

Karaman İl Müftüsü’nden "Cami ve Gençlik" Konferansı

İkinci etkinlik ise Genç Girişimciler & Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenecek olan  "Cami ve Gençlik" konulu konferans.  Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci’nin vereceği konferans 22 Ekim Çarşamba günü Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda saat 15’te başlayacak.

"Sorun İİBF mi Yoksa Sistem mi?"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya’nın vereceği ‘Sorun İİBF mi Yoksa Sistem mi?’ konulu konferans Genç Girişimciler & Gençlik İnisiyatifi Topluluğu tarafından düzenlenecek. 23 Ekim Perşembe günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan söyleşi saat 15’te başlayacak.

PMG İle Müzik Keyfi

Genç Araştırmacılar Öğrenci Topluluğunca düzenlenecek olan Promil Music Group (PMG) konseri 23 Ekim Perşembe günü dinleyicilerle buluşacak. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan müzik dinletisinin başlama saati ise 18.00 olarak belirlendi.