ÜNİVERİTEMİZ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARINA YENİLERİ EKLENDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 33               13.04.2010

Üniversitemiz bilimsel eğitimin yanı sıra sosyal aktiviteler alanında da öğrencilerin yanında yer almaya devam ediyor. Öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkı sağlayan öğrenci topluluklarına yenilerini ekleyen üniversite yönetimimiz, Senatonun 10.09.2009 tarih ve 08-2009/52 sayılı kararı ile 8 yeni topluluğun kurulmasına karar verdi. "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi"ne dayanılarak, 05.04.2010 tarihinde yapılan 2 karar sayılı toplantıda incelenen topluluk dosyalarından 8’i onaylandı. Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan topluluklar, yönetimimizin ve akademik personelimizin desteği ile öğrencilerin kendi aralarında fikir üretmesine, aktiviteler düzenlemesine ve bu çalışmaların tüm aşamalarında kendilerini geliştirerek, ilgi duydukları alanlarda daha aktif etkinlikler yapmasına imkân tanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen “ öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda yeteneklerini desteklemek suretiyle etkin çalışmalar yapmasına imkân tanıyan öğrenci toplulukları, üniversitemizde interaktif eğitim sisteminin de bir örneğini oluşturmaktadır. Bilimsel eğitimin yanında öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayan bu tür toplulukların desteklenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin kendilerine sunulan bu imkânı iyi değerlendirmesi ve yapılan aktivitelerde etkin rol almaları bizleri mutlu ediyor.“ dedi.

KURULMASINA KARAR VERİLEN YENİ TOPLULUKLAR

1-      Strateji ve Yönetim Topluluğu