KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923 günü temelleri atılan ve milletimizin bütünlüğünü pekiştiren Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Tarih boyunca farklı dillere, inançlara ve kültürlere sahip insanları tek çatı altında toplayan ve bu güne dek kardeşçe yaşayan bir medeniyetin temsilcileri olarak, ülkemizde birlik ve beraberliği güçlendirmek, dünyada ise barışın savunucusu olmak en büyük görevimizdir.

Milletimizin azim ve inançla yürüttüğü mücadele sonucunda, vatan uğruna akıtılan şehit kanlarıyla kurulan Cumhuriyetimizi bize emanet eden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”