KMÜ’LÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ SİLİKON VADİSİ’NE DAVET EDİLDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Mahmut Durgun, ABD’de bulunan Silikon Vadisi’ne davet edilen on kişiden biri oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2239 kodlu “Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı” kapsamında on genç girişimci arasına girmeyi başaran Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Mahmut Durgun, ‘Bulut Cihaz’ isimli çalışması ile ABD’de bulunan Silikon Vadisi’ne davet edilenler arasında yer aldı.

TÜBİTAK’ın tüm masrafları karşıladığı bir ay sürecek eğitim boyunca Silikon Vadisi’ndeki şirketlerle görüşme imkânı bulacağını söyleyen Mahmut Durgun, “Fikir ve projelerimizi Silikon Vadisi’ndeki uluslararası şirketlere sunma fırsatı elde etmiş olmak programın en büyük amacı. Silikon Vadisi'nde sıfırdan başlanan bir teknolojinin milyar dolarlık endüstrilere nasıl dönüştürüldüğünün ipuçlarını araştıracağım.” dedi.

Bulut Cihaz Teknolojisi ile Akıllı Ürünler

San Francisco'ya giderek teknolojinin beyni olan Silikon Vadisi'nde Microsoft, Apple ve Google gibi firmalara ziyaretlerde bulunacağını ifade eden Mahmut Durgun, ayrıca ileri teknoloji ürünlerle ilgili kurslar ve eğitimlere katılmayı planladığını belirtti.

Silikon Vadisi'ne düzenlenen gezinin gerek habitatı tanımak gerekse oradaki girişim ve girişimcilerin tecrübelerinden faydalanmak adına önemli bir fırsat olacağına dikkat çeken Mahmut Durgun, ‘Bulut Cihaz’ isimli çalışması hakkında bilgi verdi. Durgun, projesinin yurtiçinde ve yurtdışında yenilik bakımından bir ilk olmasının önemine değinerek, ”Bulut Cihaz çalışmasının, her türlü teknolojik cihazın yapay zekâ olarak internet üzerinden izlenmesini ve kontrolünü sağlayan teknolojisi sayesinde akıllı ev otomasyonları, akıllı cihazlar ve akıllı tarımsal teknoloji ürünleri gibi pek çok ürüne alt yapı oluşturulabilecek.” şeklinde konuştu.

Konya Teknokent bünyesindeki MRME Ar-Ge Bilişim Tasarım Reklam San. Tic. Ltd. Şti.’nin de sahibi olan Mahmut Durgun, ‘Bulut Cihaz’ çalışmasında kullanılan teknoloji ile geliştirdiği ve Amerika’ya götüreceği ürünler arasında akıllı ampul, akıllı kovan, gömülü sistem web sunucusu, meteorolojik veri istasyonu gibi ürünler olduğunu kaydetti.