KMÜ’DE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kitabını Alan Okumaya Koştu

Kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı fuaye alanında düzenlenen etkinliğe çok sayıda kitapsever katıldı. Kendi kitapları ile birlikte etkinlik alanına gelen öğrenciler bir saat boyunca kitap okudu. Meraklı bakışlar karşısında kitaplarını okumaya devam eden kitapseverler etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tarz yararlı etkinliklerin tekrar edilmesini istediler.

“Kitaplar Ruhun İlacıdır”

Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu Başkanı Ersin Boran kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenledikleri etkinliğin beklenen ilgiyi gördüğünü dile getirerek, “Günümüzde internet ve televizyon gibi görsel teknolojinin yaygınlaşmasına karşın kitap okuma alışkanlığı giderek azalıyor. Fakat hiçbiri kitapların insanlara vermiş olduğu huzuru veremez. Topluluk olarak arkadaşlarımız üzerinde farkındalık yaratmak ve kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Yüze yakın kitapsever ile amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.

Kitap okuma etkinliklerinin, toplulukları tarafından sürekli hale getirileceğini söyleyen Ersin Boran, etkinliğin diğer üniversitelere ve kurumlara da örnek olmasını diledi.