KMÜ’YE EN ÇOK ÖĞRENCİ KARAMAN VE KONYA’DAN

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) öğrencilerin illere göre dağılımı belirlendi. Öğrenci dağılımında ilk sırada yer alan Karaman, 2562 öğrenci ile KMÜ öğrencilerinin yüzde 23’ünü oluştururken Konya 1884 öğrenci ile ikinci sırayı aldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise 1 öğrenci ile KMÜ’ye en az öğrenci gönderen yer oldu.

Rize ve Tunceli En Az Öğrenci Gönderen İller

2014-2015 eğitim öğretim yılında 11 bin 255 öğrenci sayısına ulaşan KMÜ’de illere göre öğrenci dağılımının belirlendiği haritada Rize ve Tunceli 4’er öğrenci ile en az öğrenci gönderen iller olarak dikkat çekiyor. Rize ve Tunceli’yi, 6’şar öğrenci ile Yalova ve Sinop takip ediyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise 1 öğrenci ile en az öğrenci gönderen yer oldu.

81 İlden Öğrenci

Türkiye’nin 81 ilinden öğrenci alan KMÜ’de, en fazla öğrenci gönderen iller sıralamasında Karaman ve Konya’yı, 985 öğrenci ile Mersin, 647 öğrenci ile Ankara ve 552 öğrenci ile Adana izledi.