ÜNİVERSİTEMİZDEN İNTERNET HAFTASI ETKİNLİĞİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 39            14.04.2010

Üniversitemizde İnternet haftası çerçevesinde düzenlenen panel de internetin doğru kullanımına ilişkin bilgiler verildi. İki oturum halinde düzenlenen panelin 1. Oturumunda KMÜ Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Kerem Gencer “Web Yazılımlarının Zayıflıkları, Karşılaşılabilecek Saldırı Tipleri” başlığı altında internette güvenlik önlemlerini anlatırken, Öğretim Görevlisi Abdurrahman Palalı da “İnternet Tarayıcılarında Yeni Nesil Grafik Teknolojileri” başlıklı bir sunum yaptı.

Panele KMÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş başta olmak üzere akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Panelde açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kemal Esengün “ bilgi ve teknoloji çağında yaşıyoruz. Günümüzde, bilgiye ulaşmada en önemli yollardan birisi haline gelen internetin doğru kullanılması önemlidir. İnternetin zaman geçirme aracı olarak değil ülkemizin gelişimi ve bireylerin bilgi birikimlerini genişletmek için kullanılması gerçek işlevini yerine getirmesini sağlamaktadır.” diye konuştu.

Panelin ardından KMÜ Kütüphane binasında 60 bilgisayar kapasiteli İnternet Erişim Merkezinin açılışı yapan Prof. Dr. Kemal Esengün “öğrencilerimizin ödevlerini ve araştırmalarını sürdürebilmeleri için bir imkân oluşturmak istedik. Bu amaçla açtığımız erişim merkezimize farklı noktalarda yenileri ekleyeceğiz.” diyerek önümüzdeki süreçte yeni merkezlerin açılacağının müjdesini verdi.

Etkinliğin öğleden sonra devam eden ikinci oturumunda ise Elektrik- Elektronik Yüksek Mühendisi Hakan Acer “Bilişim Sektöründe İnsan Kaynakları”, “IP Kamera&IP telefon, Gelecek IP’dir”, Murat Yılmaz “Uzak Alan Ağlar ve Metro Ethernet”, Mehmet Veysi Ayata “Web Sitesi Kullanılabilirliği”, Sadullah Akkuş ise “Google Sadece Bir Arama Motoru değildir” konularında sunum yaptılar.