VİNE KRALLARI KMÜ’DE İZDİHAM YARATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ), sosyal medyanın fenomeni haline gelen Vine videolarının en çok ilgi gören isimlerinden Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Uğur Can Akgül öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

KMÜ Genç Araştırmacılar Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve KMÜ Sağlık Kültür Spor Dairesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe lise öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

Vine Krallarına ilginç sorular yöneltildi

İnternette 6 saniyelik videolar ile meramını anlatabilmek anlamını taşıyan Vine’ın en çok video yapan ve izlenen kralları KMÜ’de izdihama neden oldu.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Vine Kralları, bu kadar izleneceğinizi bekliyor muydunuz sorusuna, “Biz eğlenmek için çekmeye başlamıştık. Profesyonel değiliz, videoları da cep telefonumuzla çekiyoruz. Sonumuzun buraya geleceğini biz de tahmin etmezdik.” şeklinde cevap verdi.

“Türkiye’de komedyenler yeterli mi?” sorusuna ise Aykut Elmas “Ben kendimi komedyenden saymıyorum, onların yaptıkları iş kolay değil. Onları eleştirmek benim haddime değil.” diye cevap verdi.

“Bu işten para kazanıyor musunuz?” sorusu üzerine Halil İbrahim Göker “Tıklanma ile para kazanılmıyor ancak artık reklam almaya ve kazanmaya da başladık.” dedi.

Etkinliğe canlı telefon bağlantısı ile katıldı

Programda, sınavları sebebiyle söyleşiye katılamayan Anıl Piyancı ile öğrencilerin isteği üzerine telefonla bağlantı gerçekleştirildi. Yoğun alkış ve tezahürat üzerine Piyancı, yakın zamanda KMÜ’ye gelmek istediğini belirtti.

Vine Kralları çektikleri Vine videolarını izleterek esinlendikleri olaylar ve tiplemeleri anlattılar. İmam hatip liseleri ve fen liseleri tiplemelerinden alınan öğrencilere ise “Orada amaç komiklik yaratmak. Yoksa imam hatip lisesinde de, fen lisesinde de, Anadolu lisesinde de mülayimi de var, hiperaktifi de.” şeklinde konuştular.

“Karaman’ı bulmak için navigasyonu takip etsek Türkiye’den çıkıyorduk”

Üçü de İzmirli olan Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker ve Uğur Can Akgül davet üzerine İzmir’den Karaman’a yola çıktıklarını şöyle anlattılar: “Navigasyonu takip etsek Türkiye’den çıkıyorduk. Navigasyona Karaman deyince Ötüken filan dedi, Allah Allah herhalde yurtdışında dedik. Konya’yı bulup oradan gelebildik.”

Çok yakında yapacakları bir dizi ile TRT ekranlarında olacaklarını belirten konuşmacılar, film çalışmalarının da devam ettiğini ifade ettiler.

Etkinlik Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker ve Uğur Can Akgül’e plaket verilmesi ile sona erdi.