KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN AK GIDA’YA ZİYARET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Bilimleri Öğrenci Topluluğu tarafından Karaman Ak Gıda firmasına teknik gezi düzenlendi. Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, tesisi gezerek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler Yetkililerle İş ve Staj Olanaklarını Görüştü

Firmanın ikinci üretim tesisi olan ve günlük bin ton süt işleme kapasitesine sahip üretim tesislerini gezen Mühendislik Fakültesi öğrencileri, fabrika yetkilileri eşliğinde tesisin otomasyon, ayran, süt, yoğurt ve peynir üretim ünitelerini incelediler.

Firmanın üretim sürecindeki aşamalarını tek tek gözlemleme şansı yakalayan öğrenciler, üniversite öğrenimleri sırasında edinmiş oldukları bilgilerin uygulama aşaması hakkında fikir sahibi olurken staj koşulları, iş imkânları ve kariyer süreçleri hakkında da yetkililerle birebir görüşme fırsatı buldular.