KMÜ’DE KARİYER GÜNLERİ KONFERANSI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Hayat Yolunda Adım Adım Başarı ve Kariyer Günleri’ konulu konferans düzenlendi. KMÜ Genç Girişimciler ve Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Toplulukları ile İŞKUR işbirliğinde düzenlenen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Karaman il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Doğru İşe Doğru İnsan

Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Halil Bozkurt İŞKUR’un kuruluş ve gelişim aşamaları ile çalışma alanlarından bahsetti. Bozkurt, İŞKUR’un işsizlikle mücadele ve doğru işe doğru insan sevk etme amacında olduğunu belirterek, “Kurum olarak kişilerin özellikleri ile mesleklerinin gerektirdiği nitelik ve şartları karşılaştırarak onları kendilerine uygun mesleklere yerleştirmek amacındayız.” dedi.

Artık Herkesin Bir Danışmanı Var

İŞKUR olarak okullarda seminer yönlendirme çalışmaları, bireysel danışmanlık görüşmeleri, meslekler ve eğitim yerleri ile ilgili araştırmalar yaptıklarını ifade eden Bozkurt, “Türkiye’de şu anda dört bin kişi iş ve meslek danışmanı olarak görev yapmakta. Bu arkadaşlarımız iş, kariyer, meslek danışmanlığı konularında hizmet vermekteler.” şeklinde konuştu.

“Başarı, hedefe ulaşma sanatıdır”

Karaman Süperpak Müdürü Çağatay Yolkolu ise başarının kendiliğinden geldiğini söyleyerek, “Başarı bir hedefe ulaşma sanatıdır.” dedi. Eğitimin insan hayatındaki etkisinden bahseden Yolkolu, eğitimin hayatın her alanında var olan bir kavram olduğunu belirterek, “Uygulamalı eğitim teorik eğitimden bir adım önde. Üniversitedeki boş zamanlarınızı değerlendirin. Okulda öğrendiğiniz bilgileri alana çıkıp gerek staj yaparak gerekse çalışarak uygulamaya dökün.” diye konuştu.

“Hayatta hep en kısa yoldan gidin”

Çağatay Yolkolu gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Kariyer yapacaksınız başarılı olmanız gerekiyor. Bunun için de sektörünüzle ilgili iyi bir arşiviniz olması lazım. Meslek fuarlarını kesinlikle takip edin. Çünkü bu toplantılar vasıtasıyla birbirinizi tanıma fırsatı nasıl buluyorsanız fuarlar aracılığıyla da sektörün önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı bulacaksınız.” dedi.

Diyalog ve iletişimin iş hayatında çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yolkolu, gençlere başarılı bir yönetici olmaları için makamlarına uygun davranmaları ve stresle savaşmayı bilmeleri gerektiğini söyledi. Gençliğin boşa geçirilmeyecek kadar kıymetli olduğuna değinen Yolkolu, “Genç yaşlarda hayata atılın. Boşa zaman harcamayın. Hayatınız boyunca karşınıza çıkacak fırsatları kaçırmayın ve hayatta hep kısa yoldan gidin.” şeklinde konuştu.

Çağatay Yolkolu, gençlerle 35 yıllık kariyer süreciyle ilgili tecrübelerini paylaştı ve gençlerin sorularını yanıtladı.

“İnsan zor duruma düştüğünde aradığı tek şey gerçek bir dosttur”

Programda söz alan KMÜ Rektörü Sabri Gökmen de “Hayatta bazen insanların başına hiç beklemediği sorunlar gelebilir ve bu durumlarda insanlar çaresizlik içine düşebilirler. Bence insanın böyle bir durumla karşılaştığında ihtiyacı olan tek şey gerçek bir dosttur. Çünkü gerçek dostlar ancak böyle günlerde belli olur ve insana sadece onlar yardımcı olabilir.” dedi.

Çağatay Yolkolu’na plaket takdim edilmesiyle birlikte konferans sona erdi.