KMÜ’DE ‘YOL’ FİLMİ GÖSTERİLDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 1982 yılında Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülü almış olan ‘Yol’ filmi gösterildi.

KMÜ Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenen etkinlik, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

‘Yol’ filminde sıkı yönetimin en acılı günlerinde İmralı Adası Yarı Açık Cezaevi'nden verilen izinle köylerine ve evlerine gitmek isteyen beş mahkumun yolda yaşadığı zorluklar ve insan hayatlarının dramı sunuluyor.

Film gösteriminde konuşan KMÜ Felsefi Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Han Karaaslan, “Dönemin sosyolojik çarpıklıklarına dikkat çekmek ve ağır hapis cezalarına karşı hassasiyetimizi göstermek için bu filmi seçtik.” dedi.