ÜNİVERSİTEMİZDE ŞAMPİYOLUK SEVİNCİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 42                28.04.2010

Üniversitemiz öğrencileri katıldıkları “Üniversiteler Arası Türkiye Güreş Şampiyonası”ndan galibiyet sevinciyle döndüler. Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Çorum Tevfik Kış Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya 51 üniversiteden 250 sporcu katıldı. 7 kategoride gerçekleştirilen müsabakalarda KMÜ takımı serbest stilde 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak, 59 puanla şampiyon oldu.

Şampiyonaya katılan Erhan Bakır 60 kg.da birinci, Ender Coşkun 74 kg.da birinci, Serdar Böke 84 kg. da birinci, Salih Erinç 96 kg.da birinci, Ali Gürbüz 120 kg.da ikinci, Sezer Akgül 55 kg.da üçüncü oldu. Grekoromen stilde 60 kg da Burak Abdullah Soytürk ikincilik ve Yunus Emre Çömlekçioğlu 84 kg.da üçüncülük madalyası kazandı.

Müsabakaların ardından Karaman’a dönen sporcularımız Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ziyaret ederek kupa sevincini paylaştılar. Spora ve sporcuya verdikleri önemi her fırsatta dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen “öğrencilerimizin şampiyonada kazandıkları başarılar bizleri çok mutlu etti. Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi spora teşvik etmek ve sportif yeteneklerini geliştirmeleri için uygun zemin hazırlamak bizim görevimiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz, öğrencilerimiz de kazandıkları başarılarla kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirdiklerini bir kez daha gösterdiler. Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz, bu alandaki çalışmalara desteğimiz tamdır.” dedi.