KMÜ’DE “ENTELKÖY EFEKÖY’E KARŞI” FİLMİ GÖSTERİLDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Atılımcılar ve Genç Tema Öğrenci Topluluklarının ortaklaşa düzenledikleri sinema etkinliğinde “Entelköy Efeköy'e Karşı” isimli film gösterildi. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçekleşen film gösterimine çok sayıda öğrenci katıldı.

Termik Santrali Engelleme Çabalarına Mizahi Bir Bakış

Yönetmenliğini Yüksel Aksu’nun yaptığı 2011 tarihli filmde bir grup ekolojik aktivistin, mütevazi bir Ege köyünde yaşamaya karar vermelerinin ardından orada kurulması gündeme gelen termik santrali engelleme çabalarının ve bu bölgedeki köylüler ile aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsü anlatılıyor.

Etkinlik hakkında Topluluk Başkanları Mehmet Alp ve Hava Bayoğlu yaptıkları açıklamada, Karaman Akçaşehir’de kurulacak olan termik santralin gündemde olması dolayısıyla bu filmi seçtiklerini söylediler.