KMÜ’DE TÜRK BÜYÜKLERİ SERGİYLE ANILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Türk Büyüklerimiz” konulu resim sergisi açıldı.

KMÜ Ata Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ve Sağlık Kültür Ve Spor Dairesi fuaye alanında açılan sergide Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir, Mehmet Akif Ersoy,  Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Ebulfeyz Elçibey, Aliya İzzetbegoviç, Yusuf Akçura, Turan Yazgan, Mehmet Emin Resulzade, İsmail Gaspıralı, Galip Erdem, Hüseyin Nihal Atsız ve Osmanlı padişahlarının da yer aldığı 40’a yakın kişinin resim, fotoğraf ve sözlerine yer verildi.

KMÜ Ata Öğrenci Topluluğu adına konuşan Başkan Yardımcısı Orhan Kaplan, sergiyle ilgili “Türkler için önemli işler yapan Türk büyüklerini ve söyledikleri önemli sözleri üniversite öğrencilerine tanıtmak ve hatırlatmak istedik.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, iki gün boyunca gezilebilecek.