KMÜ’LÜ AKADEMİSYENLER ‘EN BAŞARILI BİLİM İNSANLARI’ LİSTESİNE GİRDİ

İspanya’nın en büyük araştırma merkezi olan ve akademisyenlerin hazırladığı bilimsel makalelerin değerlendirildiği Ulusal Araştırma Kurumu (National Research Council) Türkiye'deki akademisyenlerin bilimsel faaliyet performanslarını açıkladı. Kurumun yayınlamış olduğu ve Türkiye’den 2 bin akademisyenin bulunduğu ‘En Başarılı Bilim İnsanları’ listesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) görev yapmakta olan beş akademisyen yer aldı.

Hem Yurtiçinde Hem Yurtdışında Yapılan Bilimsel Faaliyetler Değerlendiriliyor

Dünyanın tüm ülkelerinde yer alan araştırmacıların internet üzerindeki bilimsel faaliyetlerini inceleyen ve ölçen kurum, akademisyenlerin hazırladığı bilimsel makaleler ve bu makalelerin gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında aldığı atıfları dikkate alarak performanslarını belirliyor.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda  Kamil Özdağ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammad Aasım, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aytaç Gültekin ve Yrd. Doç. Dr. Buket Çarbaş ile Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yalçın Coşkuner  ‘Türkiye’deki En Başarılı Bilim İnsanları’ listesinde yer aldılar.

“Üniversitemizin gücüne güç katan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, KMÜ’nün yeni kurulan ancak hedefleri yüksek bir üniversite olduğunun altını çizerek, “Akademisyenlerimiz özverili ve azimli çalışmaları ile üniversitemizin ismini yalnızca ülkemizde değil uluslararası alanda da duyurmaya devam ediyorlar. ‘Sıradan değil, aranan üniversite‘ olmak hedefiyle çıktığımız bu yolda birçok başarıya daha hep birlikte imza atacağımıza olan inancım tamdır. Üniversitemizi gururlandıran bu başarıya katkı sağlayan akademisyenlerimizi tebrik ediyor ve üniversitemizin gücüne güç katacak yeni çalışmaları için kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.