EVLİLİK OKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 47      12.05.2010

Üniversitemiz ve Karaman Bilim Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen Evlilik Okulu Kursunun ilk öğrencileri bitirme sertifikalarını aldı.  Üniversitemiz Sağlık yüksekokulu öğrencisi 35 kişinin katılımıyla ilk kez gerçekleştirilen kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını KMÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın elinden aldı.

Yunus Emre Amfisinde düzenlenen törende evlilik okulunda kurs gören öğrencilere sertifikalarını sunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün mutlu toplumların, temelleri sağlam atılmış aile birlikleri ile oluşabileceğine dikkat çekti. “Sağlıklı toplumların en temel unsuru ailelerdir.” diyen Prof. Dr. Kemal Esengün  “Bir toplumda aileler sağlam birliktelikler üzerine kurulmuş ise o toplumda yaşanan sorunlar çok daha kolay aşılır. Karaman ekonomisi sanayiye dayanan, işsizlik oranı çok düşük, ciddi kadın işgücüne sahip bir ildir. Çalışan kişi sayısının yüksek olması, aile bireylerinin iş dolayısıyla evden uzak olması zaman zaman sorumlulukların yerine getirilmesinde eksikliklere sebep olabilmektedir. Bu nedenle olası sorunların ve boşanma vakalarının sık yaşandığı ilimizde böyle bir çalışmanın yapılmasının çok önemli ve gerekli olduğunu gördük. Sağlık Yüksekokulu öğrencileri ile başlayan çalışmalarımız ilerleyen zamanlarda Karaman halkının da katılımı ile devam edecektir.” dedi.

“Üniversite öğrencilerimizin eş seçimi ile ilgili yaşadıkları problemlerde bireysel danışmanlıklarla başladığımız bu proje zaman içerisinde Karaman Bilim Araştırma Merkezinin desteği ile gelişti.”  diyen Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Hatice Yalçın  “Sağlık yüksekokulu öğrencileri ile başladığımız projemizi Karaman halkına ve daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için kursta aktarılan bilgiler kitap haline dönüştürüldü. Bu projenin mimarı olan Karaman Bilim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karataş hocamıza ve bu projeye destek veren üniversitemiz yetkililerine teşekkürü bir borç biliriz.” diye konuştu.