KMÜ’DE KAZIM KARABEKİR KAYMAKAMI MEHMET USLU İLE SÖYLEŞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı ile Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Kamu Yönetimi’ konulu söyleşi düzenlendi. Kazım Karabekir Kaymakamı Mehmet Uslu’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Kazım Karabekir Belediye Başkanı Ali İhsan Alanlı, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Abdulbaki Pınar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Yurtdışı stajları mesleğin balayı stajı diye tabir edilir”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Kemal Esengün Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Kazım Karabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, kaymakamlık mesleğinin güzel yanları ve zorlukları ile ilgili bilgilerini paylaşmak amacıyla söyleşiye katıldığını belirterek kaymakam olabilmek için gereken şartları sıraladı.

Şartları taşıyan ve sınavlarda başarılı olan adayların bundan sonraki süreçte çeşitli staj aşamalarına tabi tutulduğunu hatırlatan Kaymakam Uslu, “Yurtdışı stajları mesleğimizde balayı stajı diye tabir edilir. Bu stajlarda adaylar yurtdışına giderek gerek yabancı dil gerekse bilgi ve görgü anlamında kendilerini yetiştirme imkânı bulurlar. Kaymakam vekilliği stajı ise kaymakamlık mesleği stajları arasında en önemli stajdır. Çünkü kaymakam vekili olarak bütün yetkilerinizle makama oturduğunuz ve ilçenin sorunları ile yüzleştiğiniz bir stajdır.” dedi.

“Kaymakamlık sorun çözme makamıdır”

Kaymakamların ilçelerdeki genel idare teşkilatının başı olduğunu söyleyen Kaymakam Uslu, kaymakamlığın ilçelerdeki bütün sorunları yerinde tespit ederek vatandaşların makul isteklerini karşılama ve sorun çözme makamı olduğunu dile getirdi.

Kaymakamlık mesleğinin sorumluluğu çok yüksek bir meslek türü olduğunu vurgulayan Kaymakam Mehmet Uslu, öğrencilere meslekte çalışkanlığın çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Çalışkanlığın yanı sıra doğru kaynaklar üzerinde çalışmak da hayati önem taşıyor. Amacınız her zaman sorunları çözmek üzerine kurulmalı ve odak noktanız daima vatandaşın menfaati olmalı. İşinizi sevip kendinizi işinize adamalısınız.”

Kaymakam Mehmet Uslu daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı ve kaymakamlık mesleğine ilgi duyan öğrencilere meslek hakkında ipuçları verdi. Kazım Karabekir Kaymakamı Mehmet Uslu’ya, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta’nın plaket takdim etmesiyle söyleşi sona erdi.