KMÜ, ŞANLIURFA’DA TANITILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Şanlıurfa’da ‘doğru meslek seçmek, doğru yaşam seçmektir’ sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Kariyer Günleri’nde tanıtıldı.

Şanlıurfa İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 2-3-4 Nisan tarihlerinde düzenlenen üniversite tanıtım günlerine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile birlikte toplam 44 üniversite katıldı.

Etkinliğin açılışını yapan Vali Yardımcısı Uğur Sezen, Şanlıurfa’nın genç nüfus ve öğrenci potansiyeli bakımından Türkiye’de ilk beş il arasında yer aldığını belirterek “Kariyer günlerinin geleceğin öğrencileri ve gençler için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, etkinliğimize katılan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 44 üniversitenin temsilcilerine de Şanlıurfa olarak hoş geldiniz diyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Vali Yardımcısı Uğur Sezen, açılışın ardından protokol üyeleriyle birlikte Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve diğer katılımcı üniversitelerin stantlarını gezerek bilgi aldı. Üç gün süren etkinlikte Şanlıurfa ortaöğretim kurumlarından binlerce öğrenci, veli ve öğretmen katılımcı üniversiteler hakkında merak ettikleri konuları öğrenme şansı elde ederken kendilerine dağıtılan tanıtıcı yayınlarla da ayrıntılı bilgi edinme fırsatı yakaladı.

6. Şanlıurfa Kariyer Günlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personelleri Nefise Yüksel, Aydın Güler ve Murat Beyaz temsil etti. Etkinlik, tüm üniversite temsilcilerine katılım belgesi verilmesiyle sona erdi.