ÜNİVERSİTELERARASI BASKETBOL MÜSABAKALARI BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliği yaptığı Üniversitelerarası Basketbol 1. Lig Grup Müsabakaları başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve KMÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakaların açılışına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, misafir üniversitelerin temsilcileri ve basketbol takımları katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tekin, “Üniversite olarak ev sahipliği yaptığımız bu müsabakalarda sporun birliktelik, kardeşlik ve sevgi olduğunu bir kez daha göreceğiz.” diyerek tüm takımlara başarılar diledi. Ardından takımlar ve tören protokolünün toplu fotoğraf çektirmesiyle maçlar başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yanı sıra Erciyes, Gazi, Gaziantep, Gaziosmanpaşa, Mersin, Mustafa Kemal, Orta Doğu Teknik, Süleyman Demirel üniversiteleri olmak üzere dokuz farklı üniversitenin erkek ve bayan basketbol takımlarının kıyasıya mücadele edeceği müsabakaların ilk maçı Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi erkek takımları arasında oynanırken son maç 23 Nisan Perşembe günü saat 17’de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi bayan takımları arasında oynanacak. Son maçın ardından dereceye giren takımlara madalyaları törenle takdim edilecek.