ÜNİVERSİTELERARASI BASKETBOL MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) ev sahipliği yaptığı Üniversitelerarası Basketbol 1. Lig Grup Müsabakaları sona erdi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve KMÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalar son maça kadar kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin yanı sıra Erciyes, Gazi, Gaziantep, Gaziosmanpaşa, Mersin, Mustafa Kemal, Orta Doğu Teknik, Süleyman Demirel üniversiteleri olmak üzere dokuz farklı üniversitenin erkek ve bayan basketbol takımlarının kıyasıya mücadele ettiği müsabakalar 19-23 Nisan tarihleri arasında oynandı. Müsabakalar sonucunda Gaziosmanpaşa Üniversitesi hem erkeklerde hem de bayanlarda süper lige çıkmaya hak kazanırken erkeklerde Erciyes Üniversitesi ile bayanlarda Mustafa Kemal Üniversitesi bir alt lige düştü.

Turnuva sonunda erkeklerde dereceye giren takımlar Gaziosmanpaşa Üniversitesi, ODTÜ ve Gaziantep Üniversitesi olurken bayanlarda ise Gaziosmanpaşa Üniversitesi, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi oldu. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bayan takımı ise beşinci sırada yer aldı.

Düzenlenen törenle dereceye giren takımlara KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Doç. Dr. Murat Tekin ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Esen tarafından madalyaları verildi. Madalyasını daha önce alan Gazi Üniversitesi ise törende yer almadı.