KMÜ BESYO’DAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜBESYO)  tarafından ‘Çocuk Şenliği Sportif Etkinlikleri’ düzenlendi. BESYO Spor Kompleksinde açık havada gerçekleştirilen etkinliklere 11 ilkokuldan 3 bine yakın öğrenci katıldı.

Karaman’da eğitim veren Mevlana, Kale, Yavuz Sultan Selim,  Vali Ali Akan, Yem Sanayi, Gazi, Piri Reis, 19 Mayıs, Vali Halil Nimetoğlu, 85. Yıl Milli Egemenlik, Mareşal Mustafa Kemal ilkokullarının katıldığı etkinlikte öğrenciler kendileri için hazırlanan oyunlarla keyifli dakikalar yaşarken BESYO öğrencileri de ilkokul öğrencilerine oyunların oynanmasında yardımcı oldu.

İki gün sürecek şenliklerin ilk ayağı olan sportif etkinliklerde çocuklar halat çekme, çuval, yumurta, bayrak kapmaca, balon patlatmaca, ip atlama, istop, elma oyunu, yedi kule, yakar top, sandalye kapmaca, seksek, bilek güreşi, penaltı, hentbol, ıslık oyunu, deve cüce, el ele koşma ve koşu yarışı gibi farklı oyunlarla doyasıya eğlendiler.

Şenlik Koordinatörü Doç. Dr. Murat Tekin etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada “Şenliği düzenlemekteki amacımız çocukların bedensel, zihinsel, sosyal gelişimine katkıda bulunabilmek ve onların yüzlerindeki tebessümü bir kat daha arttırabilmekti. Çocuk yarının ümidi, umutların parçası, sevgilerin en güzelidir.  Şenliğimizin ikinci gününde de tiyatro etkinliği düzenleyerek onları sevindirmeye devam edeceğiz.” dedi.