KMÜ ÖĞRENCİLERİ ANKARA’DA KURUM ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencilerden oluşan 35 kişilik heyet Ankara’da kurum ziyaretlerinde bulundu. Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sefa Usta öncülüğünde, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Akkaş ve beraberindeki öğrenciler çeşitli kurumları gezerek  bu kurumlar hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret Kapsamında ilk olarak Danıştay Başkanlığına giden heyete Tetkik Hâkimleri Seran Köstüm ve Samet Altındağ tarafından kurumun işleyişi hakkında sunum yapıldı.

Heyet daha sonra Sayıştay Başkanlığı ziyaret ederek Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel ile görüşerek kurumun çalışma prensipleri ve ‘Sayıştay Denetçiliği’ mesleği hakkında Sayıştay Başdenetçisi Kemal Taştekin’den bilgi aldı.

Danıştay ve Sayıştay Başkanlığının yanı sıra Kamu Denetçiliği Kurumuna (Ombudsmanlık) gidilerek kurumun işleyişi hakkında Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış ve Kamu Denetçiliği Kurumu Uzmanı İbrahim Yücel Apiş tarafından yapılan sunum ile bilgi edindiler.

Ziyaretin son bölümünde ise TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu aracılığıyla kurum ziyaretinde bulunuldu. KMÜ öğrencileri TBMM Genel Kurul Salonu başta olmak üzere milletvekilleri için ayrılan alanları görme fırsatı yakaladı.