ÜNİVERSİTEMİZDE BAHAR ŞENLİĞİ BAŞLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 58     07.06.2010

Üniversitemiz, bahara merhaba demek için düzenlediği şenliklere coşkulu bir açılış töreni ile başladı. Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan 3. Geleneksel Bahar Şenlikleri açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl protokolü, KMÜ akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yunus Emre Yerleşkesinde yapılan törende alkışlar eşliğinde açılış kurdelesini kesen Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı konuşmada “Üniversiteler temel görevleri olan eğitim öğretimin dışında öğrencilerinin sosyal gelişimine de katkı sağlamakla yükümlüdür. Bu organizasyonla öğrencilerimiz eğlenceli zaman geçirirken, açılan stantlarda hünerlerini ve eserlerini sergileme imkânı buluyorlar. Final sınavları öncesinde öğrencilerimize moral olacak bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kurdele kesilmesinin ardından stantları tek tek dolaşan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen ve misafirleri öğrenciler tarafından hazırlanan yemeklerden tatmayı da ihmal etmedi. Konser alanında yapılan halk oyunları gösterisini izleyen misafirler öğrencilerin hazırladıkları elişi ürünleri inceledi.

Şenlik alanı gezisinin ardından KMÜ Meslek Yüksekokulu Halıcılık ve Kilimcilik Programı tarafından hazırlanan dokuma sergisinin açılışı yapıldı. Sergi alanında yaptıkları incelemelerde keçeden yapılan ürünlere ilgi gösteren protokol üyeleri hazırlanan ürünler hakkında da bilgi aldı.

İki gün sürecek bahar şenlikleri kapsamında düzenlenen eğlencelerle moral depolayan öğrenciler akşam saatlerinde düzenlenecek Gökhan Özen Konseri ile coşmaya hazırlanıyor.