SAĞLIK YÜKSEKOKULUMUZ 11. MEZUNLARINI VERDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:63   11.06.2010

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 2009-2010 yılında 11. mezunlarını verdi. Piri Reis Kültür merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Protokol Üyeleri, Rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından tek tek isimleri okunan öğrenciler sahnede yerini alırken törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen hemşirelik mesleğinin hayat kurtarmadaki önemine vurgu yaparak “Bir hastanın iyileşmesinde hemşirenin katkısı % 50’nin üzerine çıkabilmektedir. Söyleyeceğiniz güzel bir söz, bir tebessümünüz, samimi bir tavrınız bir hasta için çok önemlidir. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, tüm güçlüklere rağmen büyük bir özveriyle, “bir insanı yaşatmak alemi yaşatmak gibidir” anlayışıyla görevlerinizi özen ve titizlikle yürüteceğinize inanıyorum.” dedi. Öğrencilerin mezuniyetini tebrik eden Rektörümüz öğrenci ailelerine, öğretim elemanlarına ve Karamanlılara başarının paydaşları olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Tören konuşmalarının ardından hemşirelik andı okuyan ve sembolleşen bayrak devir teslim törenini gerçekleştiren mezunlar diplomalarını protokol üyeleri ve ailelerinin elinden aldı. Diploması Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından verilen dönem birincisi yaş kütüğüne ismini çaktı.

Duygulu anların yaşandığı diploma töreninden sonra sahne alan KMÜ Müzik topluluğu Üyeleri söyledikleri şarkılarla salonda bulunanlara müzik ziyafeti çekti.