TBMM BAŞKANI SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:64   21.06.2010

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin 733. Türk Dil Bayramı kutlamalarına katılmak üzere geldiği Karaman’da Üniversitemizi ziyaret etti.

İl dışında olan Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’i temsilen Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karataş, Rektör Yardımcısı Kemal Esengün ile akademik ve idari personelin karşıladığı Meclis Başkanı Şahin Üniversitemizin gelişimi hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Karataş, Mühendislik Fakültesi ve Türk Dili Enstitüsü açılması yönünde YÖK’e teklif verildiğini belirterek “Türkçe yetkinlik sınavlarının yapıldığı üniversitelerden biri olmayı hedefliyoruz. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı için 50 adet yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı ayrıldı. 2011 yılı Mayıs ayında 1. Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresi düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Öğretim üyeleri ile bir süre sohbet eden TBMM Başkanı Şahin daha sonra şeref defterini imzaladı. Ziyaret sonunda Meclis Başkanı Şahin’e günün anısına seramik tabak ve KMÜ Halı ve Kilimcilik Programında dokunan halı takdim edildi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise konuyla ilgili olarak “Üniversitenizde bulunmaktan büyük memnuniyet duydum, üç yıllık bir üniversite olduğunuzu biliyorum. Türkçenin başkenti olarak anılan Karaman’da bu alanda size önemli sorumluluklar düşüyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin de bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirdiği görülüyor.” dedi.

TBMM Başkanı Şahin Yerleşke alanı ile ilgili sorular sorarken Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karataş “Üç fakülte, iki yüksekokul, dört meslek yüksekokulu ve iki enstitü ile eğitim öğretime devam ettiğimiz Üniversitemizde 6500 öğrencimiz bulunmakta” dedi. Yeni dönemde yaklaşık 2500 öğrenci için kontenjan açıldığını sözlerine ekleyen Karataş “ sayıdan çok niteliği önem veriyoruz. Fiziki mekanları ve öğrenci sayısını artırmanın yanında niteliklerimizi geliştirmenin çabasındayız. Sıradan değil aranan bir üniversite olmak istiyoruz.” diye konuştu.