KMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNDEN POSTER SERGİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gıda Mühendisliği bölümü tarafından poster sergisi düzenlendi. Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Coşkuner, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“2011-2015 Bilimsel Çalışmalar” konulu sergide Gıda Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme projelerinden oluşan 19 poster ile öğretim üyelerinin uluslar arası indeksli dergilerde yayınlanan 12 araştırma makalesi ve TÜBİTAK’ta kabul edilen 7 projesi sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Gençlere imkan verir ve onlara güvenirseniz müthiş işler çıkarırlar.” diyerek sergide çalışması bulunan tüm öğrencileri tebrik etti. Rektör Gökmen ayrıca başarının bir ekip çalışması gerektirdiğini belirterek “Başarı bir ekip işidir. Başkalarının fikirlerini önemseyin, onları işlerinize dahil edin. Böylece hem onları mutlu eder hem de daha kaliteli işler elde edebilirsiniz.” dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Gökmen, posterler hakkında öğrencilerden bilgi alırken onlara çalışmalarında danışmanlık yapan öğretim üyelerini de kutladı. Öğrenciler ise Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünün ilk öğrencileri olduklarını hatırlatarak Rektör Gökmen’i mezuniyet törenlerine davet ettiler. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

KMÜ Öğrencisinin Bildirisine Ulusal Kongreden Birincilik

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Ayşe Nur Demir, 5. Ulusal Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresinde sunduğu bildiriyle birincilik elde etti. “Zeytinyağı Endüstrisi Atığı Prinadan Biyobozunur Film Üretimi” başlıklı makalesiyle 140 bildiri arasından birinci gelen Ayşe Nur Demir, kongreye sunduğu bildiriyi poster olarak sergiledi.

Ayşe Nur Demir, “2011-2015 Bilimsel Çalışmalar” konulu sergide projesinin ayrıntılarını anlattı, ayrıca danışmanı Yrd. Doç. Dr. Didem Sutay Kocabaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ve Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’le fotoğraf çektirdi.