KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI ÜNİVERSİTEMİZDEN

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:66   28.06.2010

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Mehmet Yeşil Yeşil ile Ali Gürbüz “649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanlık Final Müsabakaları”nda karşılaştı. Mehmet Yeşil Yeşil ile rakibi ve aynı zamanda da takım arkadaşı Ali Gürbüz'ün final mücadelesinde gülen taraf geçen yılın altın kemer sahibi Mehmet Yeşil Yeşil oldu.

Mehmet Yeşil Yeşil puanlama güreşinde üstünlük sağlayamadığı rakibini yaklaşık 1 saat 20 dakika süren mücadele sonunda altın puanla yenerek kemerin sahibi oldu. Sarayiçi’ndeki Er Meydanı’nda üç gün süren 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, Türkiye’nin çeşitli illerinden 1493 pehlivan katıldı. 649. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin başpehlivanlığı için Mehmet Yeşil Yeşil ile Ali Gürbüz finale gelene kadar 4 pehlivanı safdışı bıraktılar. 53 pehlivanın altın kemer için verdiği mücadelede rakiplerinin sırtını yere getirerek finale adını yazdıran Mehmet Yeşil Yeşil ile Ali Gürbüz dayanıklılıklarıyla da dikkat çektiler.

Başpehlivanlık güreşlerinin ardından yapılan kemer takma töreninde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil'in altın kemeri ile dereceye giren diğer başpehlivanların madalyalarını taktı.

Başpehlivanlık müsabakaları final maçına kalan güreşçilerin ikisinin de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen güreşçilerimizi tebrik etti. Spora ve sporcuya verdikleri önemi her fırsatta dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen “Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanlarda katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri başarılar Üniversitemiz adına gurur verici. Spora desteğimiz her zaman sürecektir.” diye konuştu.