ERMENEK MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ermenek Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör, Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Ali Can, ilçe protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreni, Ermenek Meslek Yüksekokulu tarafından geleneksel hale getirilen mezuniyet pilavının dağıtılmasıyla başladı. Ardından müzik öğretmeni Ahmet Belen tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Program açılış konuşmalarıyla devam etti. Ermenek Meslek Yüksekokulu öğrenci temsilcisi İsmail Sencer öğrenci konseyi adına açılış konuşmasını yaparken, yüksekokul birincisi Özlem Cerit de öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Açılış konuşmaları Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ali Can ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmaları ile tamamlandı.

Ermenek’te Şölen Havasında Mezuniyet

Açılış konuşmalarının ardından Ermenek Meslek Yüksekokulunda dereceye giren Özlem Cerit, İsmail Sencer ve Ayşe Sert’e protokol üyeleri tarafından diplomaları ve başarı belgeleri takdim edildi. Daha sonra resmi geçit töreni yapılarak yüksekokuldan mezun olacak 198 öğrenci, öğretim elemanlarının elinden başarı belgelerini aldı. Tören, okul birincisi Özlem Cerit’in, isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çakmasıyla birlikte kep atma merasimine sahne oldu. Öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak üniversite öğrenimlerini başarıyla tamamlamanın sevincini yaşadı.

Mezuniyet töreninin sonunda bahar şenlikleri kapsamında yüksekokul öğrencileri tarafından hazırlanan stantlarda yiyecek ve içecek ikramı yapıldı. İkramlarla birlikte Hasan Kalan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından eski Türk geleneklerinde ‘say’ diye bilinen bolluğun ve bereketin simgesi oyun sergilendi. Daha sonra öğrenciler kendi aralarında çeşitli yarışmalar yaparak eğlendiler ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Mezuniyet programı müzik öğretmeni Murat Koruk’un müzik ziyafeti ile sona erdi.