KMÜ’NÜN YABANCI ÖĞRENCİ KONTENJANI AÇIKLANDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yurtdışından kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları açıklandı.

“104 Yabancı Uyruklu Öğrenci”

KMÜ Senatosunun 22.01.2015 tarih ve 02-2015/22 sayılı kararına göre yeni dönemde yurtdışından kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci sayısı 104 olarak belirlendi.

Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Yüksekokuluna toplam 66 lisans öğrencisi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna ise 38 önlisans öğrencisi olmak üzere toplamda 104 yabancı uyruklu öğrenci fakülte ve yüksekokullardaki farklı programlara kabul edilecek.

“Son Başvuru 14 Ağustos”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin lisans ve ön lisans programlarına hiçbir milliyet, cinsiyet, dil ve din ayrımı yapılmaksızın kabul edilecek öğrencilerin belirtilen programlara başvurmaları için son tarih 14 Ağustos olarak ilan edildi.

Başvurular Online Yapılacak

Online olarak yapılacak başvurularda öğrenciler bilgi ve belgelerini internet üzerinden gönderebilecekler. Başvurular sonucunda üniversitenin resmi sitesinden kazananların açılanmasıyla birlikte öğrenciler, kesin kayıt yaptırmak için üniversiteye gelerek Türkçe Yeterlik Sınavına girecekler. Sınav sonucuna göre yabancı öğrenciler ya bir yıl Türkçe eğitimi alacak ya da doğrudan ilgili bölüm ve programlarında eğitim-öğretime başlayabilecekler.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Programı başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://ogris.kmu.edu.tr/anamenu.aspx?ayrinti=82 adresinden ulaşılabilir.