KMÜ'DE, KARAMANOĞULLARI BEYLİĞİ SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Tarih Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İslam Tarihçileri Derneği ile ortaklaşa düzenlenecek olan ‘Karamanoğulları Beyliği’ konulu sempozyuma ev sahipliği yapacak.

23-25 Ekim’de KMÜ’de

Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde kurulmuş olan Türk Beyliklerinin her birinin, uzmanlarınca bütün boyutları ile ele alınarak tartışılmasını öngören ‘Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu’ dizisinin ikincisi Karamanoğulları Beyliği’ne ayrıldı. Sunulan bildirilerin yayımlanarak kamuoyuna her bir beylik hakkında güncel bilgi aktarımını amaçlayan sempozyum, 23–25 Ekim 2015 tarihlerinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Karamanoğulları Beyliği’nin kuruluşu ve menşei ile ilgili sorunlar, beyliğin Anadolu beylikleri arasındaki yeri ve önemi, diğer beylik ve devletlerle ilişkileri, mimari ve sanatsal yapısı, beyliğe ait vakıflar, beylik döneminde dini ve kültürel hayat, ekonomik yapı ve ticari hayat, dil, edebiyat ve folklor ile beyliğin tarihî coğrafyası sempozyumun ana başlıklarını oluşturacak.

Bildiri Özetleri İçin Son Tarih 10 Haziran

Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde gerçekleştirilecek olan sempozyuma 10 Haziran’a kadar bildiri gönderilebilecek. Sempozyumda sunulan bildiriler, sempozyum bildiri kitabı olarak Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanacak.

Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgiye http://karamanogullari.kmu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.