YAZ BİLİM OKULU AÇILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:67   28.06.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle 10-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlenen Yaz Bilim Okulu başladı.

Öğrencilere farklı alanlarda eğitim veren ve öğretirken eğlendiren yaz bilim okulu 25 öğrencisiyle birlikte kapılarını açtı. Bilimin eğlenceli yönlerini tanıtmak, bilgiye ulaşmanın kolaylıklarını göstermek, bilimsel konuları zevkli hale getirmek, sanat ve spor etkinlikleriyle de verimli zaman geçirmek amacıyla düzenlenen eğitimler 3 hafta sürecek. Hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak olan derslerin ilk gününde tanışma toplantısına katılan öğrenciler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bahçesinde oyunlar eşliğinde birbirlerini tanıma fırsatı buldular.

KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Prof. Dr. Kemal Esengün ile Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi’nin de katıldığı tanışmanın ardından Rektörlüğü ziyaret eden öğrencileri ağırlayan Prof. Dr. Karataş ve Prof. Dr. Kemal Esengün öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra onlara başarılar dilediler. Rektörlük binasından başlayarak tüm üniversiteyi gezen öğrencilere bölümler ve birimler hakkında bilgi verildi. Fakültelerde dekanlıklar hakkında bilgi verilirken üniversite kütüphanesini gezen öğrencilere kütüphane ve bilgi işlem daire başkanlığının işleyişine ilişkin açıklamalar yapıldı.

KMÜ Öğrenci yemekhanesinde yenen yemeğin ardından program çerçevesinde kapoera eğitimi verilmek üzere spor salonunda buluşan öğrencilere kapoera sporunun incelikleri anlatıldı. Uygulamalı olarak verilen eğitimde doyasıya eğlenen öğrenciler farklı kültürler hakkında da bilgi edindiler.

16 Temmuza kadar devam edecek okulda sportif faaliyetlerden sağlık eğitimine, Türkçe eğitiminden bilimsel aktivitelere kadar geniş bir yelpazede verilecek eğitimlerle öğrencilerin kendi ilgi alanlarını keşfetmelerine olanak sağlanacak. Yaz Bilim Okulunun, KMÜ Karaman Bilim ve Araştırma Merkezi tarafından yaz tatili döneminde her yıl düzenlenmesi planlanıyor.