PROF. DR. OSMAN ÇEVİK KMÜ REKTÖR YARDIMCISI OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, rektör yardımcılığı görevine atandı. 2547 sayılı Kanun'un 13'üncü maddesinin (a) bendi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4'üncü maddesi uyarınca, KMÜ’ye rektör yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Osman Çevik, 8 Haziran 2015 tarihi itibariyle görevine başladı.

Prof. Dr. Mehmet Karataş’ın KMÜ rektör yardımcılığı görevinden ayrılmasının ardından rektör yardımcılığı koltuğunu Prof. Dr. Osman Çevik devralmış oldu.

Osman Çevik Kimdir?

1968 yılında Karaman’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini (1996) ve doktorasını (1999) Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında tamamladı. 2000 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak göreve başladı. Prof. Dr. Osman Çevik, aynı üniversitede 2006-2009 yılları arasında doçent olarak görev yaptı, 2009 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalına geçti. 2011 yılında profesörlük unvanı aldı. 2012 yılından bu yana Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Osman Çevik’in ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve bilimsel çalışması bulunmaktadır. Prof. Dr. Osman Çevik evli ve iki çocuk babasıdır.