KMÜ’DE SAĞLIKÇILAR KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Yüksekokulu mezuniyet töreni düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, yüksekokul müdürleri, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Öğrencilerimizin her biri mesleklerini en iyi şekilde icra edecek donanıma sahip”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, bu yıl yüksekokul olarak 15’inci mezunlarını verdiklerini belirterek, “65 öğrencimizi daha mezun etmenin onurunu yaşıyoruz. Dört yıllık süreçte gerek öğrencilerimiz gerekse öğretim elemanlarımız çok büyük gayret gösterdiler. Mezun olan öğrencilerimiz mesleklerini en iyi şekilde icra edecek donanıma sahipler ve gelecekte yüzümüzün akı olacaklar. Dört yıllık bir maratonun sonuna gelmiş bulunmaktasınız. Yarın ülkemizin ücra köşelerine dağılacak ve hastalıkla mücadele veren vatandaşlarımıza yardımcı olacaksınız. Bu da sizin en büyük başarınız olacak.” şeklinde konuştu.

“Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza inancım tamdır”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise hiç kimsenin kendi başına başarılı olamayacağını vurgulayarak, “Ortada bir başarı varsa buna katkı verenler var demektir. Doğdukları günden bu güne üzerlerine titrediğiniz, canınızdan daha çok sevdiğiniz evlatlarınızın mezuniyetine şahitlik ediyorsunuz. Öğrencilerimizin başarılarında en büyük pay sahibi sizlersiniz. Bundan sonra da çocuklarınızın başarılarına sahiplik ve şahitlik etmenizi temenni ediyorum. Ailelerin yanı sıra akademik kadromuz da çocuklarımızın iyi bir eğitim alması ve mesleğe hazırlanmasında büyük bir çaba gösterdiler.  Çocuklarımızın üzerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mutluluğu ve hüznü aynı anda yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Sabri Gökmen,  “Dört yıl önce aramıza katılan genç kardeşlerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşarken üniversitenin bir mensubu olarak ailemizin bireylerinden ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Fakat bu kardeşlerimizin güzel ülkemize önemli katkılar sağlayacağını bildiğim için de ayrıca mutluyum.” dedi.

“Şefkat, dünyanın en etkili ilaçlarındandır”

Rektör Sabri Gökmen öğrencilere gelecek dönem ile ilgili tavsiyelerde bulunarak onların hayatlarına dair temennilerini paylaştığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her bitiş yeni bir başlangıçtır ve diplomaları almak yeni bir başlangıca merhaba demektir. Bu günün de sizler için yeni ve başarılı bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum. Sağlık, bütün bireyler için vazgeçilmez en temel ihtiyaçlardan birisidir. Bu ihtiyaçların karşılanmasında akla ilk gelen sizlersiniz. Biz, size inanıyoruz. Her mesleğin kendine göre zorlukları vardır fakat güzellikleri ön plana çıkararak algılarımızı değiştirebilirsek duygularımızı da değiştirebiliriz. Hepimizin birinci görevi insanları yaşatmaktır. Hastaların yaşamasında hemşirelerin katkısı ise yüzde ellinin üzerindedir. Şefkat, dünyanın en etkili ilaçlarındandır ve hiçbir teknolojinin sağlayamayacağı kadar şifa verir. Sevgi ve ilgi ise dünyanın en güzel gıdasıdır. Hastalarımıza öncelikle sevgi ve ilgi göstermeliyiz. Bizim varlık nedenlerimizin en önemlilerinden birisi de hayatı paylaştığımız insanların yüzünde tebessüm, gözünde ışıltı oluşturmaktır. Tüm zorluklarına rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin mesleğinizi en iyi şekilde yapacağınıza inancım tamdır.”

Hemşirelik Andı Okundu, Bayrak ve Flama Devir Teslimi Yapıldı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in konuşmasının ardından mezun öğrencilere ait fotoğraf slaytı paylaşılarak öğrenciler sahneye davet edildi. Hep bir ağızdan hemşirelik andını okuyan mezun öğrenciler daha sonra eğitim yaşantısının devamlılığını temsil eden bayrak ve flama devir teslimini gerçekleştirdi.

Dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edilirken mezun olan diğer öğrencilere de diplomaları verildi. Diploma töreninin ardından okul birincisi Nebahat Bekdik, mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

“Birbirimizi asla unutmayalım”

Nebahat Bekdik veda konuşmasında karışık duygular yaşadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Bu meşakkatli yolun sonunda bugün bizim için ayrılık günü. Aynı zamanda bugün bundan sonra aşmamız gereken nice zorlu yolların habercisi. Daha çok ayrılıklar yaşayacağız ama üniversite yıllarımızı, arkadaşlarımızı ve hocalarımızı asla unutmayacağız. Sevgili aileler, umut ediyorum ki yeni bir hayata başladığımız bu dönemde sizler de her zaman yanımızda olacaksınız. Gençlik yıllarımızın ilk heyecanını yaşadığımız bu güzelim eğitim yuvasında bize yaşatılan bütün güzellikler için herkese teşekkür ediyorum. Nerede olursak olalım birbirimizi asla unutmayalım ve bulunduğumuz kurumlarda saygın bireyler olarak hayatımızı sürdürelim.”

Nebahat Bekdik’in ardından Prof. Dr. Ali Şahin, öğrencilerin isteği üzerine hemşirelik konulu bir şiiri okudu ve kep atma törenine geçildi. Sağlık Yüksekokulundan mezun olan 65 öğrenci hep birlikte kep atarak üniversite hayatlarına veda etti.