KMÜ BESYO’DAN UNUTULMAYACAK MEZUNİYET TÖRENİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve ilklere imza atılan mezuniyet törenine KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Ailenize, ülkenize ve tarihinize vefayı asla unutmayın”

Mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, dört yıl süren eğitim hayatları boyunca öğrencilerin gerek kendilerinin gerekse ailelerinin büyük bir gayret gösterdiğini belirterek, “Öğrencilerimiz bugün bir dönüm noktasındalar. Çocukluk döneminden sonra başlayan eğitim hayatları bugün sona eriyor ve onlar için yeni bir hayat başlıyor. Artık hayata atılacaklar ve kendi hayatlarını kendileri kazanacaklar. Öğrencilerimizi yetiştiren ve emek veren hocalarına onlar adına teşekkür ediyorum. Bizim yeni kuşağımız olmaları adına öğrencilerimize biz eski kuşaktan naçizane tavsiyem ailelerine, ülkelerine ve tarihimize karşı vefayı asla unutmasınlar. Bu üç değer onların hayatlarında her zaman saygı duyacakları ve vefa gösterecekleri değerler olarak yaşasın.” dedi.

“Umarım çok iyi sporcular yetiştirir ve başarılı olursunuz”

Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ise konuşmasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu okumanın eğlenceli tarafına değinerek, “İnsanın sporunu yaparken para kazanması, aynı zamanda da eğleniyor olması çok güzel bir duygu. Yeniden hayata gelmem mümkün olsa ve öğretim üyeliğimi nerede yapmak istediğim sorulsa yanıtım kesinlikle BESYO olurdu.” dedi.

Üniversite yönetimi olarak BESYO’ya çok değer verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin de elde ettikleri başarılarla bu değerin karşılığını fazlasıyla yerine getirdiklerini dile getirdi. Öğrencilere ideallerinin peşinden gitmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Yıldırım şöyle konuştu: “Spor bizim hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip. Gittiğiniz okullarda öğrencilere gerekli ilgiyi gösterin ve onları spora teşvik edin. Umarım çok iyi sporcular yetiştirir ve başarılı olursunuz. Öğrencilerimizin üzerinde emeği olan başta aileleri olmak üzere bütün akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli spor müsabakalarında başarılı olan öğrenciler sahneye davet edilerek ödülleri verildi. Daha sonra ise eğitimdeki devamlılığı simgeleyen bayrak devir teslimi yapıldı.

“Tüm arkadaşlarımın alnı pak, yolu açık olsun”

Törende Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu mezunları adına konuşan yüksekokul birincisi Selim Yılmaz ise öğretmenliğe ilk adımlarını attıkları bu günde çok mutlu olduğunu belirterek “Eli öpülesi anne ve babalarımızın duyguları herkesten daha farklıdır. Kaygı duyarak, emek vererek bizleri yetiştirdiniz. İçinizde bizlerin istikbali ile ilgili herhangi bir kuşku olmasın. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Bizi öğrenmeye yatkın, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştiren bütün hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımın alnı pak, yolu açık olsun.” dedi.

Önce Kep Atıldı Sonra İmza!

Yüksekokul birincisi Selim Yılmaz’ın mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi ve diploma töreni düzenlendi. 70’e yakın öğrenci keplerini havaya fırlatarak aileleri ile birlikte mezuniyet heyecanını paylaştı.

Mezuniyet töreninin sonunda salondakiler başka bir heyecana daha tanıklık etti. Okul döneminde tanışan ve aynı sınıfta eğitim gören Merve Özsuveren ile Ersan Bozkurt isimli öğrenciler sürpriz bir törenle nikâh kıydılar. Çift, bu özel günü arkadaşları ile kutlamanın mutluluğunu yaşarken akıllardan çıkmayacak bir mezuniyet törenine de imza attılar.