KMÜ’DE SAĞLIK HİZMETLERİ ÖĞRENCİLERİ KEP ATTI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversite personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Size layık bir evlat olmuşsam ne mutlu bana”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan yüksekokul birincisi Semra Yıldırım iki yıllık güzel zamanın bitişine şahitlik ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bir sonun başındayız. Hayatımızın en tozpembe iki yılının sonuna geldik. Sonunda ve başında her zaman hep yanımızda olan emekleri anlatmakla bitmeyecek hocalarımıza karşı büyük bir gurur ve minnetle doluyuz. Benden desteğini esirgemeyen aileme de teşekkür ederim. Size layık bir evlat olmuşsam ne mutlu bana. Tüm arkadaşlarıma bundan sonraki yaşantılarında başarılar dilerim. Üniversite unutma bizi. Çünkü biz unutmayacağız seni.”

“Eğitim nesilden nesile aktarılan bir mirastır”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Sezer ise öncelikle yüksekokulun eğitim olanakları ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Eğitimin nesilden nesile aktarılan önemli bir miras olduğunu söyleyen Doç. Dr. Metin Sezer ailelere hitap ederek “Emeklerinizin karşılığı olarak paha biçilemez bir miras bıraktınız. Evlatlarınız da azimli bir şekilde çalışarak hem hocalarının hem de sizlerin emeklerinizin boşa gitmediğini göstermiş oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Bundan sonraki başarılarını da bizimle birlikte gururla takip edeceksiniz.” dedi.

Doç. Dr. Metin Sezer, konuşmasında öğrencilere de seslenerek şunları söyledi: “İnsana hizmet odaklı bir yüksekokuldan mezun oluyorsunuz. Sizin mesleğinizde saygı, sevgi, hoşgörü ve sabır bir kat daha önem kazanmaktadır. İçten bir gülüşünüz sizden hizmet bekleyenlere en etkili ilaç olacaktır. Mutluluğu parada pulda ve mevkide aramayın. Affetmeyi bilmek ve sevmek size yetecektir.” Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sezer, mezunlara ihtiyaçları olan akademik bilgileri veren akademisyenlere ve onlardan hiçbir şeyi esirgemeyen ailelerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

“İşinizi Allah rızası için yapın, merhametli ve şefkatli olun”

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım da mezun olan öğrencilerin hayatlarında yeni bir evreye giriş yaptıklarını dile getirerek, “Çocuklarımız, şimdiye kadar ailelerinin desteği ile hayatlarını sürdürürken şimdi kendi ayakları üzerinde duracaklar ve gerçek hayatla tanışmış olacaklar. Onlar ülkemizde bakıma muhtaç insanlarımıza hizmet verecekler. Bu anlamda hocalarımıza ve ailelere, onlara vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Okuduğunuz bölümlerin hepsi bakıma muhtaç, hasta insanlara yönelik bölümler. Dolayısıyla şefkate muhtaç insanlardan söz ediyoruz. Yaptığınız işin manevi boyutu da bu anlamda önem kazanıyor. İşinizi yaparken merhametli ve şefkatli olun. İşinizi öncelikle Allah rızası için yapın. Biz, size güveniyoruz. Umarım hayatınızda her zaman başarılı ve mutlu olursunuz.” dedi.

Plaket töreniyle devam eden programda yüksekokul birincisi Semra Yıldırım’ın isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi. Sonrasında mezun öğrenciler teker teker sahneye davet edilerek diploma törenine geçildi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu andını hep bir ağızdan okuyarak diplomalarını alan mezunlar keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.