KMÜ KAMİL ÖZDAĞ FEN FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. Törene KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kılıçel, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, Saray Holding Yönetim Kurulu Üyesi Samet Özdağ, üniversite personeli, mezunlar ve aileleri katıldı.

“Başlangıçların öncesindeki sondayız”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende fakülte birincisi Fatmagül Kırar açılış konuşması yaparak “Emek harcadığımız, yorulduğumuz, çoğu zaman mutlu olduğumuz uzun bir sürecin sonuna geldik. Her ne kadar bu bir son olarak ifade edilse de aslında bizim için yepyeni bir başlangıç. Daha kat etmemiz gereken upuzun bir yol, aşmamız gereken engeller olacak ve ben inanıyorum ki nasıl şimdiye kadar kendimizce birçok zorluğun üstesinden geldiysek bundan sonra da yapabilir ve başarabiliriz.” dedi.

Fakülte birincisi Fatmagül Kırar, konuşmasına şöyle devam etti: “Dört seneyi geride bıraktık ve ben bu dört sene için çok güzeldi desem az, çok yorucuydu desem hafif, nasıl başlamıştık desem eski, nasıl biter bir anda desem duygusal olacak. Hatırlıyor musun o günü diye başlasam onca anı diziliverecek hafızalara. İlk derse gelişimiz, ilk tanışmalarımız, acı ve tatlı günlerimiz, stresli sınavlarımız ve daha niceleri. Şimdi ise bütün bir ömür unutamayacağımız başlangıçların öncesindeki sondayız.  Bu noktaya gelmemizde emeği bulunan hocalarımıza, ailelerimize ve dostlarımıza tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

“Bir mekanı terk etmek ve yeni bir başlangıç”

Törende söz alan KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş ise “Konuşmanın bazen zor olduğu anlar vardır. Bazen de yaşanmasın diye çabaladığımız ayrılık anları. Başka bir an daha vardır ki dört yıl boyunca yaşadığınız ve en güzel çağlarınızı geçirdiğiniz bir mekanı terk etmek zorunda kalırsınız. Hatırlıyorum, üniversiteye yeni başladığınızda sizinle ‘Üniversite Hayatı’ dersinde bir araya geldik. Çoğunuz Karaman’ı sevmiyordunuz ve sonuncu tercihim, diyordunuz. Fakat artık ayrılık vakti ve hayat sizin için yeni başlıyor.” diye konuştu.

Öğrencilere dört yıl boyunca mesleklerini ve bunun yanı sıra meselelerini öğretmeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Karataş, şunları söyledi: “Sizin ikinci aileniz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kamil Özdağ Fen Fakültesi. Kapımız size her zaman açık olacak. Üniversitemize ve fakültemize yolunuz düştüğünde sizlere ilk günkü aynı sıcaklıkla kucak açacağımızdan emin olabilirsiniz. Sizi hüzünle uğurlarken gelecek hayatınızda başarılar ve bereketli bir ömür diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Törende açılış konuşmalarının ardından Kamil Özdağ Fen Fakültesinin yapımına verdikleri katkıdan dolayı Saray Holding adına Samet Özdağ’a çiçek takdim edildi. Sonrasında öğrencilerin üniversite hayatıyla ilgili hazırlamış oldukları esprili şiirler, şarkılar, slayt ve gösteriler izleyenlerle paylaşıldı. Tören, plaket takdimiyle devam etti. Fakülte birincisi Fatmagül Kırar’ın mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çakmasıyla birlikte dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.

Mezun öğrencilerin teker teker sahneye davet edilerek öğretim üyeleri tarafından kendilerine diplomalarının verilmesinin ardından öğrenciler hep bir ağızdan Matematikçi andını okudular. Sonrasında kep atma için geri sayım başladı ve yaklaşık 80 öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.