2. ULUSAL ALABALIK SEMPOZYUMUNDA POSTER ALANINDA BİRİNCİ ERMENEK MYO OLDU.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:71   21.07.2010

Üniversitemiz evsahipliğinde Ermenek’te gerçekleşen 2. Ulusal Alabalık Sempozyumu spesifik olarak alabalık konusunda farklı üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaları biraraya getirdi. Alabalık yetiştiriciliği üzerine farklı bakış açıları ile işlenen konuların yer aldığı sempozyum sonuçları itibari ile son derece verimli bir organizasyon oldu.

Yüksekliği bakımından dünyanın 6. Büyük barajı olan HES barajının yapılması ile alabalık yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olan Ermenek’in sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan 2. Ulusal Alabalık Sempozyumunda 9 oturumda 43 sözlü bildiri, 55 poster sunumu gerçekleştirilirken su ürünleri alanında çalışma yapan 160 bilim insanı biraraya geldi.

Sosyal aktivitelerle bilimsel çalışmaların iç içe yaşandığı sempozyumda poster sunumlarına ilişkin yapılan oylamada “Ermenek Bölgesindeki Alabalık Üretim Tesislerinin Ekonomik Analizi” başlıklı posteri ile KMÜ Meslek Yüksekokulundan Abdulbaki PINAR birinci, “Ağ Kafeslerde Alabalık Yetiştiriciliği” başlıklı sunumu ile Fırat Üniversitesinden Mücahit YÜNGÜL ikinci olurken Tunceli Üniversitesinden Erkan CAN, Murathan KAYIM, Volkan KIZAK, Nida DEMİRTAŞ, Adef OTHAN ve Rize Üniversitesinden İlker Zeki KURTOĞLU, Süleyman AKHAN, Özay KÖSE, ve Fatma DELİHASAN SONAY’ın birlikte hazırladıkları “Alabalıklarda Probiyotik Uygulamalarının Bugünü ve Geleceği” başlıklı poster üçüncü oldu. Poster sergi alanında gösterilen ve katılımcıların oylaması sonucunda en iyi poster sıralamasında dereceye girenlere hediyeleri Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından verildi.