YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI DOKÜMAN PAYLAŞIM SİTESİ AÇILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle Yükseköğretim Kurumları Doküman Paylaşım Sistemi oluşturuldu.

Uzun süren çalışmalar sonucunda www.oidbdokuman.com adresi üzerinden faaliyete geçirilen sistem sayesinde Türk yükseköğretim kurumları bünyesindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarının bilgi ve doküman alışverişine olanak sunuldu.

Kurulan web sitesi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları tarafından yürütülen iş ve işlemlerle ilgili bütün dokümanların arşivleri oluşturularak istenildiği zaman ilgili evraka en kısa sürede  ulaşılması sağlandı.

Sitede yükseköğretim kurumlarına kayıttan öğrenim ücretine, hazırlık sınıfından staj ve yaz okuluna, kayıt dondurma sürecinden askerlik işlemlerine, yandal ve çift anadal programlarından pedagojik formasyona, yabancı uyruklu öğrenci işlemlerinden öğrenci değişim programlarına, mezuniyetten lisansüstü eğitime kadar onlarca farklı konuda resmi yazışmalar ile kanun, yönetmelik ve uygulama esasları paylaşılıyor.

Halen yürürlükte olan kararların ve sıklıkla kullanılan evrakların sisteme yüklenmesiyle haziran ayı itibariyle yayına geçen web sitesinde doküman paylaşımının yanı sıra YÖK, YÖKSİS, KYK, ÖSYM, MEB, Resmi Gazete gibi dış paydaşlardan gelen haber ve duyurular da yayınlanıyor. Ayrıca siteye eklenen etkinlik takvimi de günlü işlerin hatırlatılması ve takip edilmesi açısından önem teşkil ediyor.