KMÜ’DE YENİ BİR ARAŞTIRMA MERKEZİ DAHA KURULDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) hizmet vermekte olan altı araştırma merkezine bir yenisi daha eklendi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının kararı ile KMÜ’de Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama Merkezi kuruldu.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ülke çapındaki çeşitli üniversitelerde uygulama ve araştırma merkezi kurulması konusunda yapılan tekliflerin değerlendirildiği ve adı geçen rektörlükler bünyesinde belirtilen uygulama ve araştırma merkezlerinin kurulmasının uygun görüldüğü belirtildi.

“Teknolojiyi eğitimin her safhasında önemli bir fırsat olarak görmeliyiz”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, içinde bulunduğumuz çağda insanların ve toplumların üniversitelerden beklentilerinin her geçen gün arttığını belirterek; “Teknolojinin eğitime yansıması kaçınılmaz bir gerçek. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de, üniversiteler olarak beklentilere cevap verebilmek için teknolojiyi eğitimin her safhasında önemli bir fırsat olarak görmek gerekiyor. Temel görevleri bilgi üretmek ve toplumun eğitim seviyesini yükseltmek olan üniversiteler aynı zamanda bulundukları şehirlerin ve bölgelerin de ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında öncü kuruluşlardır. Biz de sıradan değil aranan bir eğitim kurumu olma yolunda üniversitemizi daha ileriye taşımak ve Karaman’ın gelişimine katkıda bulunmak anlamında öncü olmak için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Yeni kurulan Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama Merkezi’nin üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.