KMÜ BESYO’DA SINAV HEYECANI BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları başladı. Sınavların ilk günü büyük bir heyecana sahne olurken öğrenciler sınavı kazanabilmek için ter döktü.

Türkiye’nin çeşitli illerinden toplam 862 öğrencinin yarışacağı özel yetenek sınavlarının ilk gününde 324 kız öğrenci mücadele verirken Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 12 personel sınav komisyonunda görev aldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından bugün yapılan sınavlarda da bir ilk yaşandı. Adayların sınav parkurunu tamamlamaları ile birlikte merkezi puanları ve özel yetenek sınavında elde etmiş oldukları derece hesaplanarak anında ekranlara yansıtıldı. Böylece adaylar ve aileleri sınav sonuçlarını ekranlardan kolaylıkla takip etme imkânı yakaladı. Adaylar aynı zamanda akıllı telefonlar aracılığıyla da sınav sonuçlarını takip etti.

Özel yetenek sınavları Perşembe ve Cuma günleri milli sporcular ile erkek öğrencilerin mücadelesiyle devam edecek.