KMÜ, YEŞİLDERE YUNUS EMRE FESTİVALİNDE TANITILDI

Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Karaman Yeşildereliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Yunus Emre Festivali coşkuyla kutlandı.

Karaman’ın Yeşildere kasabasında 08-09 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Aktekke Kent Meydanından Yunus Emre Camisine kadar Yunus Emre Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü düzenlendi. Festivalin ikinci gününde ise Yeşildere’de stantlar açılarak tanıtımlar yapıldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin de stant açtığı festivale Karaman Eski Milletvekili Mevlüt Akgün, Eski Belediye Başkanlarından Yaşar Evcen, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, davetliler ve Yeşildereliler katıldı.

“Bu topraklar Yunus Emre’nin insan, Atatürk’ün vatan sevgisini barındırmaktadır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan festivalde ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti başkanlarının tebrik mesajları okundu. Ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Yeşildere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Aköz, ’Yeşildere’de her şey var, sen yoksun’, temasıyla yola çıktıkları festivali her geçen yıl zenginleştirerek devam ettirmek istediklerini belirtti. Karaman Yeşildereliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Ramazan Eryiğit ise Yunus Emre’nin ‘Ben gelmedim dava için / Benim işim sevgi için / Dost'un evi gönüllerdir / Gönüller yapmağa geldim’ dizeleriyle başladığı konuşmasında Yeşildere’yi eski ihtişamlı günlerine götürmek için böyle bir festival düzenlediklerini söyledi. Av. Eryiğit, “Bu topraklar Yunus Emre’nin insan, Atatürk’ün vatan sevgisini barındırmaktadır.” diyerek konuşmasına son verdi. Yeşildere Muhtarı Lütfi Bulut da her yıl daha güzel yapmayı planladıkları festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Festivalde Yeşildere’yi anlatan şiirler okunurken Yarenler ve Taşkale ekibinin söylediği yöresel türküler dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Festival kapsamında düzenlenen bisiklet turnuvasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği etkinlikte resim ve fotoğraf sergileri de düzenlendi.

Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği festivalde ziyaretçilerin rağbet ettiği stantlardan birisi de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin tanıtım standı oldu. Üniversiteyi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi personellerinin temsil ettiği etkinlikte ziyaretçilere üniversite hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yeşildere’de iki gün süren Yunus Emre Festivali, saat 21.00’de gerçekleştirilen Türk halk müziği konseriyle sona erdi.